diumenge, 25 d’abril del 2010

Imatges del Sol mai vistes!!

L'Observatori Solar Dinàmic (SDO), llançat recentment per la NASA, ha enviat les seves primeres imatges, confirmant una nova capacitat sense precedents de comprendre millor els processos dinàmics del nostre Sol. La nau encarregada de realitzar aquesta nova fita de l'astronomia va ser llançada el 11 de Febrer de 2010 i és la més avançada mai dissenyada per a estudiar l'astre rei. Durant la seva missió de cinc anys, estudiarà el camp magnètic del Sol i també proporcionarà una millor comprensió del paper que juga en la química atmosfèrica de la Terra i el clima. SDO proporcionarà imatges amb una claredat 10 vegades millor que la televisió d'alta definició i retornarà uns impressionants 1.5 Terabytes de dades científiques més ràpidament que qualsevol altra nau espacial solar d'observació.





La nau més avançada de la història que s'ha dissenyat per a explorar el Sol tractarà de determinar com es forma i com evolucionat el seu camp magnètic. Investigaran els esdeveniments solars extrems, com el vent turbulent solar, les erupcions solars i les ejeccions de massa coronal. Analitzaran com influïxen les vastes quantitats de matèria eyectada des de la seva superfície fins a la Terra, sobretot des de la perspectiva del clima planetari. A més, les dades enviades per la sonda, serviran per a veure com reaccionen els dispositius elèctrics davant aquestes perturbadoras influències. Investigaran les tempestes solars, que tenen gran influència en el clima de la Terra.
La nau du instal·lades 3 instruments d'observació que són el més punter que existeix en tecnologia per a investigar les reaccions de la nostra estrella.
Heliosismic and Magnetic Imatge. que investigarà camps solars magnètics sota la superfície opaca. L'experiment desxifrarà la física de l'activitat solar, amb la presa de fotografies en diverses bandes molt estretes de la llum visible.
Atmospheric Imaging Assembly, és un grup de 4 telescopis dissenyats per a fotografiar la superfície i l'atmosfera solar. L'equip cobreix les 10 bandes de diferents longituds d'ona o colors, seleccionats per a revelar aspectes clau de l'activitat solar i permet prendre fotos d'una resolució tan elevada que enviarà imatges amb un nivell de detall mai vist pels científics.
Extremi Ultraviolet Variability Experiment, amida les fluctuacions de les emissions de radiació del sol. Aquestes emissions tenen un efecte directe i poderós en l'atmosfera superior de la Terra.
Amb aquesta nova meravella tecnològica el nostre Sol quedarà més nu que mai davant els indiscretos ulls de la ciència. Les seves indecencias a manera de galàctics rots de matèria incandescente podran ser analitzats a fons i espremuts les dades per a generar nou coneixement sobre el seu efecte en la Terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada